Pokémon GO (1. díl)

V poslední době není slyšet o ničem jiném, než o hře Pokémon GO, která se velmi rychle stala celosvětovým fenoménem. Pro ty z vás, které hru ještě nenainstalovaly a nezačaly hrát, máme připraven poměrně podrobný návod, jak začít a jak si v začátcích hry poradit. Co všechno je potřeba ke spuštění hry a o co vlastně jde?

Pokémon GO slaví úspěchy hned na několika frontách a nutno v úvodu zmínit, že s takovým úspěchem nikdo ze začátku nepočítal. Hra je schopná za jedinou minutu vydělat asi deset tisíc dolarů (asi 240 tisíc korun), za jedinou sekundu hru stáhne zhruba stovka lidí na celém světě a umístila se na předních příčkách ve všech kategoriích – Pokémon GO vede s naprostým přehledem a co víc, absolutně s přehledem sráží veškerou konkurenci na kolena. V Americe si hra Pokémon GO dokonce vysloužila titul nejpopulárnější hry v historii a stala se rekordmanem světové burzy. Co do oblíbenosti dokázala hra předběhnout i takové trháky jako je populární síť Twitter.

První krok: Jak hru stáhnout?

V České republice a na Slovensku se už mohou všichni radovat, protože hra je konečně dostupná v celé své kráse. Ještě nedávno byla hra dostupná jen v Americe, Austrálii, Japonsku a na Novém Zélandu, v České republice byla k dostání pouze neoficiální a naprosto nedokonalá verze Pokémon GO, která postrádala některé důležité a pro hru naprosto nezbytné prvky. Od 16. července je hra plně dostupná a stahovat ji můžeš z App Store nebo Google Play, kde bys neměla mít problém se stažením.

Pokud by i tak nastaly problémy se stažením, je docela pravděpodobné, že tvé mobilní zařízení není kompatibilní s touto verzí – je nutné stáhnout jen neoficiální verzi. Při instalaci se můžeš setkat i s hláškou, že při analýze balíčku došlo k chybě. Hra totiž běží jen na Android 4.4 a více nebo iOS 8+.

Minimální specifikace pro hru Pokémon GO:

iOS:

  • povolené polohové služby a GPS
  • internetové připojení
  • iOS 8+ a vyšší
  • iPhone 5+ a novější

Android:

  • povolené polohové služby a GPS
  • internetové připojení
  • android 4.4 a vyšší

Nechceš už čekat ani minutu a rovnou se pustit do stahování stále populárnější hry? Na nic nečekej a stahuj přímo ZDE!

Druhý krok: účet a herní postava

Vůbec prvním krokem po úplném stažení hry bude vytvoření tvého herního účtu. Nejlepším řešením bude, když si hru propojíš s účtem na Googlu, protože kdybys později měnila telefon nebo došlo k jeho ztrátě, o postup ve hře nepřijdeš, hra zůstane s účtem dokonale propojena. Celkově vzato u hry strávíš několik hodin svého volného času, takže bys měla být připravena na všechno. Bezprostředně po přihlášení se dostaneš do menu, které bude vyžadovat vytvoření herní postavy. Volit samozřejmě můžeš mezi holkou nebo klukem a i všechno ostatní závisí ryze na tobě. Ať už budeš hrát za modrookou blondýnu nebo černovlasého kluka, ve finále stejně záleží jen na tvém výsledku a počtu nachytaných Pokémonů. Když si vytvoříš herní postavu a dovedeš ji k dokonalosti, můžeš se konečně přesunout do ulic města.

Třetí krok: vyrážíme na lov

Máš-li hotovou postavu, vrhni se po hlavě na lov Pokémonů. Není to ale zase tak pohodlné a snadné, jak si myslíš. Hra je založena na prvcích rozšířené reality a geolokace, takže se chtě nechtě budeš muset zvednout z gauče a vyrazit přímo do ulic. Nezapomínej, že aby ti hra fungovala správně, musíš mít internetové připojení a aktivní GPS v mobilním zařízení. Teď už ale k prvnímu úlovku.

K dispozici máš mapku, na které je tvá současná poloha znázorněna tzv. avatarem (postavičkou) a okolo tebe se nachází pulzující kruh – akční oblast, ve které můžeš chytat Pokémony. Je řada speciálních Pokémonů, z nichž některého můžeš získat jako prvního, například Pikachua. Jak na to?

Jak ulovit Pikachua jako prvního Pokémona?

Úplně na samotném začátku dostaneš po rozhovoru s profesorem Willowem na výběr, kterého z Pokémonů by sis chtěla chytit jako prvního – Squirtla, Charmandera, Bulbasaura. Chceš-li jako prvního získat Pikachua, na všechny tři Pokémony zapomeň, nelov je a odejdi pryč, ačkoli se ti trojice výše zmíněných Pokémonů bude stále zjevovat a hra tě tak bude lákat, abys je pochytala. Pokud vytrváš a trojici Pokémonů necháš zmizet a zase se objevit celkem pětkrát (za tuto dobu ujdeš cca 600 metrů), společně s nimi se na pošesté objeví na obrazovce i dlouho očekávaný Pikachu, kterého můžeš ulovit jako prvního.

V pravém spodním rohu navíc vidíš seznam Pokémonů, kteří se nachází jen nedaleko tebe. Po zvážení za nimi můžeš vyrazit a ulovit je, k čemuž budeš nezbytně potřebovat i pokébally. Jakmile narazíš na Pokémona, rozhodně se za ním nemusíš zdlouhavě honit, ale stačí po něm ve správný moment hodit pokéball. Základní Pokémoni by neměli klást odpor, někteří ti však mohou z pokéballu uniknout a ty budeš muset jejich odchyt podstupovat hned několikrát. Někteří Pokémoni navíc vyráží do ulic jen k večeru nebo dokonce během noci. Zvaž proto, zda se ti nevyplatí vyrazit na delší večerní procházku.

Chceš se dozvědět něco o PokéStopách nebo zjistit, které cukrovinky jsou vhodné k evoluci různých Pokémonů? Pak očekávej další díl, kde pro tebe chystáme další nepostradatelné informace ze světa Pokémon GO! 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 21. 07. 2016   |   Zobrazeno: 8069x

Témata článku:Hry

Komentáře

DestielVIP

Pro ty co tuhle hru bezdůvodně nemají rádi: Data to tolik neubírá, a jestli data nemáte nebo je nechcete zapínat, můžete jít někam kde je free wifi.
Je pravda že už to hraje snad každý, ale to je důkaz toho že je to dobrá hra. Ano, jsou tady lidi kteří jenom běhají za pokémony a nekoukají se pod nohy, takže se jim může něco stát. Ale to neznamená že každý kdo hraje tuhle hru se zraní, protože jsou tady i inteligentní lidi kteří touhle hrou nejsou posedlí a koukají se na cestu.

Chápu že jsou tu i lidi kteří tuhle hru vyzkoušeli a nemají ji rádi, každý má svůj názor, jenom říkám že někdo kdo jí nemá rád jenom kvůli těm věcem nahoře, tak jí nemá rád bezdůvodně...

DestielTo se mi líbí +3 To se mi nelíbí

JujazaVIP

Data, data a jen data. Jakože.. jsem si ty data koupila, a nakonec mně to stejně zklamalo. (y)

JujazaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.